sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Viikonloppu Punaisen meren rannalla


Parina viikonloppuna olemme karistaneet Kairon kaupungin pölyt ja matkanneet yhdeksi yöksi Punaisen meren rannalla, Suetsin kanavan eteläpuolella sijaitsevaan Ain Sokhnaan. Perjantaiaamut ovat rauhallista aikaa ajella sekä Kairossa että muilla teillä, koska silloin on viikonloppu ja suurinosa ihmisistä kotona. Ain Sokhnaan ajaa noin puolitoista tuntia suoraa tietä, jos kaikki menee hyvin. Nimittäin kerran pikkubussimme alkoi reistailla kymmenen kilsaa ennen määränpäätämme ja hyytyi totaalisesti kilometri ennen hotellia. Onneksi olimme niin lähellä ja saimme loppumatkan kyydin hotelliin järjestymään...

Hotelleja löytyy meren rannalta vierivierestä. Viikonlopun viettoon tulee sinne lähinnä paikallisia. Edullisia tarjouksia löytyy netissä surffailemalla.

Huoneen buukkauksen jälkeen heti uikkarit ja kevyempää päälle ja suunta kohti merenrantaa!








Meidän porukka ei yleensä jaksa rannalla pelkästään loikoilla, vaan pitää keksiä jotain puuhastelua, vaikkapa rantalentopalloa. No, onhan tämäkin tytöillä yksi tapa pelata ja ottaa aurinkoa...




Siskokset Elli ja Noora vilvottelemassa
Suolaisen veden sijasta voi pulahtaa hotellien uima-altaisiin, joskin monessa altaassa vielä tähän aikaan on vesi viileää.












Tälla laivalla teimme kalastusreissun
Veneen vuokraus oli edullista. Eräänä viikonloppuna teimme kolmen tunnin kalastusreissun. Vesillä olo kun on meistä kaikista kivaa. Mereltä käsin näki hienoja maisemia ja saimme muutaman kalankin.


Kaloja ongittiin käyttäen syötteinä katkarapuja. Saalis ei ollut suuren suuri, mutta kalat sitäkin värikkäämpiä. Myös jahdin kannelta sukeltelu oli kivaa, vaikka merivesi onkin vielä kylmää...Meressä kalojen lisäksi näimme violettejä ja valkoisia meduusoja.








Eräänä iltana menimme köysiradalla hieman korkeammalle vuorelle, missä oli Sky- mall ravintoloineen ja kauppoineen. Sieltä oli hulppeat maisemat sekä merelle että vuoristoon. 







Ain Soukhna ja Porto Soukhna  ovat mukavan lähellä ja parissa päivässäkin pääsee hyvin irti suurkaupungin hulinasta. Uskon, että tulemme varmaan käymään täällä useita kertoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti